Splošno

Samovozeči avtomobili, pametne hiše, povezana mesta. Internet stvari IoT spreminja način našega dela, življenja in igre. Vse to se dogaja s svetlobno hitrostjo. In Gemalto LTE program tu orje ledino.Glavni analitiki napovedujejo za leto 2020 že preko 50 milijard povezanih naprav na svetu, kar pomeni preko 300 milijard dolarjev finančnega toka povzročenega z IoT industrijo do leta 2021. Za zagotovitev potrebnih pasovnih širin se brezžične tehnologije že nekaj let razvijajo na področju LTE-ja. Cilj so višje hitrosti, večje pasovne širine, večja zanesljivost povezav. S počasnim zatonom 2G in 3G omrežij IoT industrija za svojo novo bazo vse bolj prevzema LTE tehnologijo. S tem zagotavlja dolgo življenjsko dobo novih rešitev, ki se razteza že preko 10 let

Glavna ugotovitev je, da ogromna večina IoT aplikacij ne potrebuje oz. ne izkorišča hitrosti prenosa podatkov LTE-ja. Sem štejemo merilna mesta (elektrika, voda, plin), sledilne aplikacije, nadzor transporta in veliko drugih. Te aplikacije potrebujejo malo prenosa podatkov z malo porabo energije in dobro pokritostjo. Kako to doseči? Odgovor je LTE Categorija 1.

LTE Cat. 1 je posebej zasnovan za M2M in IoT aplikacije iz česar sledi, da so hitrosti omejene z 10 Mbit/s downlink in 5Mbit/s uplink glede na to, da LTE omogoča že preko 300Mbps. To je idealna tehnologija za rešitve, ki ne potrebujejo večjih hitrosti prenosa, potrebujejo pa dolgo življensko dobo (nekaj deset let) in zanesljivost tehnologije LTE.

Gemalto je bil prvi ki je predstavil LTE Cat. 1 M2M module. Družina rešitev, ki kombinirajo učinkovito povezljivost in nizko porabo energije pri optimalnih stroških.

Gemalto LTE modul
LTE modul Gemalto/Cinterion

Gemalto ELS31 modul omogoča single mode M2M- povezljivost, optimizirano za industrijske IoT rešitve v LTE okoljih.

Gemalto ELS61 ponuja integrirano Javo in zvezni fall back na 2G in 3G omrežja za mobilne rešitve, kjer prisotnost LTE omrežij ni vseskozi zagotovljena.

Gemalto LTE Cat. 1 družina je prvi korak proti pravi strojni povezljivosti s poudarkom na nizki porabi, dolgi življenjski dobi in kompaktni zanesljivi zasnovi.

Gemalto LTE Cat. 1 moduli:
  1. Zasnova za dolgo življenjsko dobo za lahko migracijo
  2. Izboljšana učinkovitost za manjšo porabo energije
  3. VoLTE Cat. 1 -prenos govora in podatkov
  4. Fallback na 2G in 3G*
  5. Java™ integrirana platforma

Za kakršenkoli prodajni ali tehnični nasvet kontaktirajte Boštjana:

Tel: 01 5466500 ali 041 749 092
Email: bostjan.jamnik@pse.si

Brošure – katalogi Gemalto Cat.1 moduli:

Gemalto-m2m-pregled-produktov
Gemalto-gsm-modem-BGS2T
Gemalto ELS61 modulGemalto ELS31 modul