Cinterion Secure element podjetja Gemalto predstavlja učinkovit odgovor na ogromen varnostni izziv tehnologij IoT in M2M.

V teku naslednjh petih let se bo število povezanih naprav v internet podeseterilo. Po mnenju vodilne analitične hiše Gartner bo potencial zagotavljanja varnosti v IoT v bližnji prihodnosti eden v
ečjih nasploh. Ogrožanje teh povezanih naprav s strani hekerjev je samo še vprašanje časa. Pri teh povezanih napravah se moramo zavedati, da se pogovarjamo o vozečih avtomobilih, medicinskih napravah, varnostnih sistemih… Secure element (SE) od Gemalta predstavlja zanesljivo rešitev varnega prenosa podatkov pri povezanih napravah v IoT.

secure-element

Cinterion Secure element je pred poneverbami zaščiten čip namenjen vgradnji v naprave, ki so povezane v internet iz različnih razlogov (IoT ali M2M). Secure element, ki temelji na tehnologiji pametnih kartic je bil namensko razvit za reševanje varnostnih problemov na tem hitro razvijajočem in rastočem področju. Čip odlikuje robustna zasnova in dolga življenjska doba. Secure element varuje podatke, ki so shranjeni na povezanih napravah, istočasno pa zagotavlja varno povezavo v internet (oblak). Čip je primeren za različne aplikacije, naprave z njim pridobijo svojo varnostno identiteto, ki je dostopna samo “poklicanim” osebam. Secure element omogoča tudi učinkovito šifriranje podatkov ter s tem še poveča varnost shranjenih podatkov. Secure element omogoča tudi daljinsko konfiguracijo nastavitev varnostnih funkcij kar še posebno pride v poštev pri M2M rešitvah v avto industriji, energetskih števcih, medicinskih napravah – povsod tam, kjer je naprave potrebno zaščititi pred hekerskimi napadi. Cinterion Secure element bo v prihodnosti na področju industrije M2M in IoT igral pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti podatkov in varnih povezav.

Če se izrazimo nekoliko filmsko je ta čip lahko edino orodje, ki lahko stoji med vami in hekerjem, ki želi prevzeti daljinski nadzor nad vašim “povezanim” avtomobilom, medtem ko drvite po avtocesti.

developerVedno več odgovorov lahko najdete tudi na posebnem portalu namenjenim razvijalcem aplikacij, do portala lahko dostopate tukaj.

forum

Na voljo pa imate tudi zelo uporabljan forum za razvijalce.

Za kakršenkoli prodajni ali tehnični nasvet kontaktirajte Boštjana:

Tel: 04 2350 410 ali 041 749 092
Email: bostjan.jamnik@el-jamnik.si

Brošure – katalogi Secure element

secure-element secure-element secure-element
IoT varnost-E knjiga Cinterion Secure element datasheet Cinterion Secure element V01