Ena najbolj elegantnih rešitev za domofonsko rešitev na vhodu podjetij ali domov predstavljajo domofoni GSM. Montaža te vrste domofonov je res preprosta in hitra, sama nastavitev pa se naredi kar preko običajnega GSM domofona. Tudi pri uporabi takega GSM domofona ne potrebujemo posebnih aplikacij ali dodatne programske opreme. Vse kar uporabnik potrebuje je GSM ali običajen telefonski priključek.

Alphatech GSM domofon

Preprosta uporaba

Domofoni GSM Alphatech za delovanje potrebujejo napajanje in delujočo SIM kartico poljubnega operaterja. Tu je še povezava do zunanje GSM antene, to pa je tudi vse. Vsak domofon znamke Alphatech ne glede na izvedbo ima vgrajena 2 releja, ki ju lahko aktiviramo preko GSM aparata. To pomeni, da z vsakim GSM domofonom lahko odpiramo dvoje ločenih vrat. Kot že rečeno ima domofon različne izvedbe, z različnimi ohišji v modularni ali kompaktni obliki. Modularni modeli omogočajo priklop tazličnih dodatnih modulov in priklop do 80 pozivnih tipk, kar je primerno npr. za večstanovanjske stavbe.

Domofoni GSM GDI Bell z 1 ali 2 tipkama
GSM domofon GDI Bell

Domofoni imajo lahko različno število pozivnih tipk. Pod vsako tipko lahko shranimo do 7 različnih pozivnih številk. Domofon jih kliče po vrstnem redu. Če se klicani ne javi ali je zaseden domofon kliče naslednjo vpisano številko. Akustika govora je razločna in dovolj glasna, je pa seveda tudi nastavljiva. Domofoni GSM proizvajalca alphatech imajo vgrajeno funkcijo GSM ključa. Funkcija omogoča odpiranje vrat s preprostim klicem na telefonsko številko GSM domofona. Če je vaša številka vpisana v domofon, bo domofon vašo številko prepoznal in vam odprl vrata brez da bi vzpostavil govorno zvezo. V domofon lahko za funkcijo GSM ključa vpišemo okoli 200 klicnih številk. Torej, ko vpisana številka v domofonu pokliče na GSM domofon, jo domofon prepozna in sklene rele ter s tem odpre navadna ali drsna vrata. Domofon tudi samodejno prekine klicanje. Zveza se pri tej funkciji sploh ne vzpostavi, tako da je tak klic popolnoma brezplačen.

Variobell modularni GSM domofon z univerzalno tipkovnico
Variobell GSM domofon

Praktičen potek klica

Poglejmo si še praktičen potek običajnega klica obiskovalca na GSM domofonu. Ko obiskovalec pritisne eno izmed pozivnih tipk na GSM domofonu le-ta prične klicati prvo telefonsko številko vpisano pod to tipko. Če se klicani ne javi ali je zaseden domofon prekine klic in prične klicati drugo vpisano telefonsko številko. Ko se klicani na GSM ali drugem telefonu javi se vzpostavi govorna povezava med osebo na domofonu in osebo na telefonu. Ko na telefonu pritisnemo dvo mestno številčno kodo za rele1 ali rele2, se rele sklene in odpre vrata. Klic lahko prekinemo ali nadaljujemo. Domofon vse dogodke kot so pričetek klica, prekinitev, sklenitev releja prikaže z akustično signalizacijo, nekateri modeli pa celo z LED indikacijo.

Posamezne modele si lahko ogledate tudi v Teleshopu.

Za kakršenkoli prodajni ali tehnični nasvet kontaktirajte Boštjana:

Tel: 01 5466500 ali 041 749 092
Email: bostjan.jamnik@el-jamnik.si 

 Brošure – katalogi GSM domofoni Alphatech

 
GSM-domofoni-Alphatech-150
GSM domofoni Alphatech