Univerzalni analogni in GSM ter IP video-domofoni za podjetja, stanovanjske hiše in druge objekte. Distribuiramo in zastopamo celotno paleto Alphatech domofonskih sistemov.

Univerzalni analogni in GSM domofoni za telefonske sisteme ter IP videodomofoni

Univerzalni analogni domofon za telefonske sisteme Alphatech (za analogno telefonsko linijo)

Domofon ima v osnovni izvedbi 2 klicni tipki. Možna je razširitev na več tipk z dodatnimi moduli. Na voljo je v podometni in nadometni varianti. Ohišje je izdelano iz aluminijeve pločevine. Primeren je za montažo na večino telefonskih central in sistemov z analogno linijo, tudi na sisteme Gigaset in Centrex.

Univerzalni analogni domofonDomofon lahko z določenim vmesnikom povežemo z nekaterimi sistemi tudi brezžično. Preko domofona lahko odpiramo vrata neposredno s pomočjo telefona. Možna je dograditev vseh dodatnih modulov iz programa URMET Sinthesi kot so kamere, RFID moduli za odpiranje vrat, univerzalne kodne tipkovnice…

Programiranje številnih funkcij domofona se vrši s pomočjo telefona s tonskim izbiranjem ali preko PC. Domofoni imajo vgrajeno gretje kar jim omogoča delovanje v najtrših vremenskih pogojih. Dva releja in različni režimi dela relejev omogočajo vklop različnih porabnikov na vhodnih vratih (električna ključavnica, kamera, luč…). Domofonski vmesnik SED111 omogoča uporabo telefonskega (analognega) domofona praktično povsod tam, kjer imamo analogni telefon in analogno telefonsko linijo. Telefonski aparat ima tako dvojno vlogo-navadni telefonski aparat in notranja domofonska enota.

Praktični opis:
Obiskovalec pritisne na tipko domofona, domofon začne pozivati telefon ali skupino telefonov. Ko se na telefonu nekdo javi se vzpostavi interna zveza z domofonom. Med pogovorom lahko z izbiro določene kode sprožimo odpiranje vrat, zveza z domofonom se prekine, obiskovalec lahko vstopi. Seveda lahko klic preusmerimo tudi na GSM telefon in tako klic domofona sprejmemo kjerkoli. V tem primeru lahko tudi vrata odpremo preko GSM telefona z izbiro kode med pogovorom.

Naj poudarimo, da analogni domofoni na nekaterih objektih delujejo že preko 15 let kar priča o njihovi vzdržljivosti in uporabnosti.

IP domofoni Alphatech

V prodajnem programu imamo univerzalne IP domofone v različnih izvedbah z ali brez vgrajenih kamer. Domofoni uporabljajo SIP protokol in so sposobni delovanja v “peer to peer” ali “SIP server” načinu. Vsi podpirajo napajanje preko etherneta PoE. Najbolj zanimiva sta domofona v kompaktni “slim” izvedbi s kamero in osvetlitvijo ter v modularni izvedbi na osnovi ohišij Urmet prav tako s kamero in poljubnim številom dodatnih modulov (dodatna polja tipk, univerzalna številčnica).

Alphatech IP domofon slim      Alphatech IP domofon modularni
Vgrajene IP kamere omogočajo spremljanje na poljubnem računalniku, videotelefonu, pametnem GSM telefonu v LAN-u ali izven njega. Klient za spremljanje slike na PC-ju je priložen. Nastavitev IP domofonov se vrši preko internetnega brskalnika. Domofoni imajo pridobljen certifikat za vklop na Centrex omrežja Telekoma Slovenije.
Domofoni so prav tako testirani na najbolj razširjenih telefonskih IP sistemih in operaterjih.

Domofoni imajo vgrajena po 2 releja, ki jih lahko prožimo po predprogramiranem režimu. S pomočjo relejev lahko odpiramo različne tipe vrat ali vklapljamo različne naprave kot so kamere ali luči. Domofon lahko dobite tudi v tako imenovanem “antivandal” ohišju iz pločevine. Poleg osnovnih dveh oblik (slim in 1145 modular) obstajajo tudi številne druge oblikovne možnosti. Modularna oblika domofona omogoča podometno ali nadometno različico montaže.

V P2P načinu lahko domofon “kliče” največ dva IP naslova zaporedoma, v “SIP server” načinu pa so možni poljubni scenariji selitve klica po internih priključkih IP telefonskega sistema (podobno kot pri analogni različici).

IP domofon IPBold

Zadnji v naboru IP SIP domofonov je model IP BOLD. Narejen je na osnovi oblikovno dovršenega nadometnega ohišja. Lahko ima vgrajeno širokokotno IP barvno kamero. IPbold1Na IPbold2voljo je z 1, 2 ali 4 pozivnimi tipkami. Če želimo verzijo z univerzalno tipkovnico lahko izbiramo med modeloma z 1 ali 4 tipkami. Domofon podpira vso funkcionalnost ostalih modelov IP domofonov. Odlikuje ga sodobna oblika in izredno tanka zasnova ohišja, zaradi česar je zasnova samo nadometna. Prav tako ima vgrajena 2 releja za odpiranje vrat ali krmiljenje drugih naprav na vhodu. Primeren je za uporabo v podjetjih ali domovih. Podpira P2P ali “SIP server delovanje”. Tudi v P2P načinu je možen klic na več notranjih terminalov, tako da SIP server praktično ni potreben kar izredno poenostavi samo postavitev in konfiguracijo sistema.  Avdio način je “full duplex” s popolno supresijo motenj in odmevov. Model z univerzalno tipkovnico podpira do 999 klicanih strank z več različnimi številkami. S pomočjo IP klienta je možna uporaba pametnih telefonov ali tablic z Windows,  Android ali iOS operacijskim sistemom. Seveda kot notranjo enoto lahko uporabimo tudi druge naprave, ki podpirajo SIP protokol.

GSM domofoni Alphatech

GSM domofon ob vse nižjih stroških GSM naročniških razmerij predstavlja zanimiva alternativo klasičnim domofonskim sistemom. Vse kar potrebujemo za delovanje je SIM kartica poljubnega operaterja in napajanje. Zunanja GSM antena je domofonu priložena.

Domofon ima v osnovi eno ali dve pozivni tipki. Opcijsko je možno zasilno akumulatorsko napajanje. Naprava vsebuje 2 neodvisna releja s katerima lahko odpiramo vrata ali krmilimo druge porabnike v podjetju ali doma. Domofon ima tudi digitalni vhod preko katerega nas domofon s SMS sporočili obvešča o morebitnih alarmih.GSM domofon GDI Bell

Programiranje je preprosto s pomočjo SMS sporočil ali neposredno z vpisi na SIM kartico. Domofon ima tudi vgrajen brez potencialni vhod, ki v primeru alarma pošlje SMS sporočilo na poljubno GSM številko.

Domofon deluje lahko tudi kot GSM ključ. S klicem na številko GSM domofona lahko brez stroškov odpiramo vrata, ki so povezana z domofonom. Ko pokličemo domofon, le-ta preveri, če je naša številka vpisana na spisek dovoljenih. Če je številka s katere kličemo vpisana, domofon prekine zvonjenje in sklene rele za odpiranje vrat. Ker se domofon dejansko ne javi na naš klic tudi ni nobenih stroškov.

Alphatech GSM domofon
Praktični opis:
Obiskovalec pritisne na tipko GSM domofona. Domofon pokliče prvo GSM številko na spisku. Če je telefon zaseden ali se po nekaj klicih ne javi, kliče domofon drugo številko na spisku. Pod posamezno tipko lahko shranimo do 7 GSM številk. Ko se klicani na GSM domofonu javi sledi pogovor. Klicani lahko preko številčne kode odpre npr. vhodna vrata. Domofon imamo pod nadzorom tudi ko nas ni doma, potrebujemo le GSM signal.

Za kakršenkoli prodajni ali tehnični nasvet kontaktirajte Boštjana:

Tel: 01 5466500 ali 041 749 092
Email: bostjan.jamnik@pse.si 

Brošure – katalogi Alphatech

Analogni-domofoni-Alphatech-150  GSM-domofoni-Alphatech-150  IP-video-domofoni-Alphatech-150
Analogni domofoni Alphatech GSM domofoni Alphatech IP domofoni Alphatech
SED111  IP-video-domofoni-Alphatech-150
Domofonski vmesnik SED111 IP domofoni BOLD