IPBold domofon je univerzalen IP SIP domofon, ki nudi različne načine priklopa in uporabe. Njegova univerzalnost, kvalitetna akustika in dobra kamera so ga že uvrstili med klasike IP domofonov pri nas.

Domofon IPBold lahko deluje preko zunanjega SIP serverja, ki ga največkrat predstavlja IP telefonski sistem. Deluje lahko tudi v P2P načinu, kar pomeni, da se domofon in SIP terminali kličejo neposredno preko IP naslovov. IPBold pa lahko tudi sam deluje kot preprost SIP server. V tem primeru, SIP terminale (telefone, kliente, videotelefone..) prijavljamo kar na sam IPBold domofon.

IP domofon IPBold v kombinaciji z Wifi slušalko Grandstream WP820
IPBold domofon + Grandstream WP820 slušalka

Prav na vse tri načine pa lahko povežemo z domofonom tudi Grandstream WP820 slušalko, ki deluje preko Wifi omrežja. To je slušalka, z dobro baterijo, barvnim zaslonom, kvalitetno tipkovnico in kopico dodatnih funkcij. Slušalka v vseh treh primerih uporabe zvoni na klic domofona, med zvonjenjem pa se na barvnem zaslonu prikaže slika kamere domofona. Ko klic sprejmemo, se z obiskovalcem lahko pogovorimo in mu seveda lahko tudi odpremo vrata. Delovanje je hitro in zanesljivo. Na eno tipko domofona lahko zvoni do 5 SIP terminalov (slušalk…) če deluje v P2P ali načinu, ko je domofon v vlogi SIP serverja. Pri zunanjem SIP serverju je število SIP terminalov, ki zvonijo po pritisku tipke praktično neomejeno.

Slušalko lahko uporabljamo v celotnem območju danega Wifi signala. Služi nam lahko za opravljanje normalnega telefonskega prometa. Se pravi za klicanje zunanjih in internih telefonskih številk, kot tudi za delo z domofonom. Seveda pa jo lahko uporabljamo samo kot prenosno notranjo enoto za domofon. Za vsako tipko IPBold domofona lahko izberemo svojo slušalko katera bo zvonila ob pritisku tipke na domofonu.

Sama akustika pogovora je HD kvalitete, slika na zaslonu slušalke je kvalitetna in brez motenj. Samo delovanje je hitro in zanesljivo ob predpogoju, da je Wifi omrežje pravilno koncipirano.

Več o IPBold domofonu si lahko preberete tukaj.

Komplet domofona in slušalke si pa lahko ogledate tudi v naši E-trgovini Teleshop.