IP telefonski sistem je lahko polno uporaben in funkcionalen tudi povsem brez telefonov. Podjetje ima v uporabi polno delujoč in integriran sodoben IP telefonski sistem, pri tem pa noben od zaposlenih nima na mizi telefonskega aparata v taki ali drugačni obliki. Prav nič čudno. Nasprotno, vedno bolj pogosto se podjetja iz različnih razlogov odločajo za takšno rešitev. Seveda je še vedno pogostejša rešitev, kjer se stranka odloči za vsaj nekaj telefonov, ostale priključke pa rešuje z različnimi klienti za računalnike in (ali) pametne telefone.

Vse je odvisno od organizacije dela in volje stranke in zaposlenih do uvedbe sprememb in novitet. Po navadi je prehod na začetku kar težak in včasih prihaja med zaposlenimi do pravih malih “uporov”. Odpor se pojavi zlasti pri starejši populaciji. Mlajši večinoma s tem prehodom in novim načinom dela nimajo težav.

Seveda se lahko poslužimo raznih kombinacij kot npr., da ima zaposleni na delovnem mestu telefon na pametnem telefonu pa klienta za uporabo in klice preko IP telefonskega sistema. Lahko ima klienta na svojem lap-topu in PC-juter pametnem telefonu pa ima na mizi še vedno telefonski aparat. V tem primeru je zaposleni dosegljiv na isto telefonsko številko (interno in zunanjo) na vseh svojih naprava. Povsod ima dostop do polne funkcionalnosti telefonskega sistema in povsod ima sinhronizirane podatke o aktualnih klicih in drugih komunikacijskih kanalih.

Linkus aplikacija za računalnike in pametne telefone poveže IP telefonski sistem in zaposlene
Linkus aplikacija

IP telefonski sistem Yeastar je glede na ceno tu najbolj napreden. V kombinaciji s klientom LINKUS za PC namizja, lap-tope ali različne pametne telefone predstavlja pravo rešitev za zgoraj navedene izvedbe poslovne komunikacije v podjetjih. Kobinacija Yeastar S serije telefonskih sistemov in klienta Linkus omogoča res učinkovito in cenovno ugodno rešitev za podjetja, ki so pripravljena ne samo prehoda na IP telefonijo pač pa tudi naslednjega koraka proti poenoteni komunikaciji med zaposlenimi kjerkoli se že nahajajo. Klient Linkus se odlično obnese tudi na službeni poti, na delu od doma na počitnicah… Komunikacija je preprosta, učinkovita in naravnana na razbremenitev zaposlenega in s tem povišanje njegove storilnosti in učinkovitosti.

Več o tem si lahko pogledate na naših straneh tukaj, ali pa v naši trgovini Teleshop, kjer pa boste klienta Linkus iskali zaman, saj je popolnoma brezplačen.