IP domofon IPBold je univerzalni IP domofon, ki lahko deluje v P2P ali SIP pritokolu. V primeru, da deluje po SIP protokolu lahko deluje na poljubnem SIP serverju se pravi na poljubnem IP telefonskem sistemu. Lahko pa vlogo SIP serverja prevzame tudi IP domofon sam, kar pomeni, da SIP IP telefone prijavljamo neposredno na IPBold domofon brez dodatnega IP telefonskega sistema. IPBolde priklapljamo na različnih lokacijah na prostem ali v stavbah. Opremljeni so lahko z dodatno univerzalno tipkovnico za neposredno klicanje in vnos kode za odpiranje vrat. Debelina samega domofona je le 2 cm, kar omogoča montažo praktično povsod.

Glede na univerzalno delovanje v različnih konfiguracijah lahko za notranje enote domofona uporabimo praktično poljuben IP SIP telefon ali tablico ter računalnik z nameščeno aplikacijo. Veliko IP SIP telefonov že v osnovi omogoča prikaz slike na zaslonu. Tako IP telefon nastopa v dvojni vlogi, kot interni priključek na telefonskem sistemu in kot notranja enota IP domofona na kateri vidimo sliko, opravimo pogovor in odpiramo ena ali več poljubnih vrat. Zelo lepo delujejo tudi različne WI-fi SIP slušalke. Glede na ceno se mi zdi optimalna Grandstream slušalka WP820, ki ob klicu prav tako prikaže sliko iz IPBold domofona.

IPBold domofon s 4 tipkami in različni modeli Fanvil IP telefonov ter Wifi slušalke Grandstream WP820
IPBold in Fanvil telefoni ter WP820 slušalka

Na sliki vidimo različne modele aktualnih Fanvil IP namiznih telefonov in Wifi slušalko Grandstream WP820. Višji modeli X210,X7,X7C in X6,WP820 omogočajo tudi prikaz slike. Nižji modeli ne omogočajo prikaza slike, lahko pa preko njih opravimo pogovor s stranko na vratih in odpremo vrata. Nastavljamo lahko poljubne scenarije poteka klica ob pritisku posamezne tipke. Seveda lahko zvonijo vsi telefoni hkrati ali pa se poziv seli s telefona na telefon. Seveda lahko klic sprejmemo tudi na pametnem telefonu kjerkoli že smo. Prikaz slike na pametnem telefonu je pa omejen na določene konfiguracije in nastavitve.


Klicanje z IP domofona

Več o delovanju IPBolda v povezavi z IP telefoni si lahko preberete tukaj. Posamezne produkte pa je možno videti tudi v naši E-trgovini Teleshop.