Proizvajalec SEA je predstavil novo serijo GSM rele – ja z res široko funkcionalnostjo in zelo fleksibilnim programiranjem. Kot smo že vajeni, imajo vsi produkti iz nove serije R5 vgrajen Li-Ion akumulator za zasilno napajanje. Napajanje je enosmerno od 8 do 30V, standardno največ uporabljamo 12V. Vse enote se lahko programira preko SMS, USB kabla ali pa oddaljeno preko GPRS podatkov. Nadzor in krmiljenje lahko vršimo tudi preko Androidne aplikacije. Vsak GSM rele ima vgrajen vsaj en relejski izhod, ki ga seveda lahko uporabljamo tudi kot GSM ključ. S klicem na GSM rele lahko odpremo vrata. Prav vsaka naprava iz nove serije ima tudi vsaj en vhod za zunanji temperaturni senzor. Seveda lahko ob uporabi temperaturnega senzorja pogojujemo vklop releja z izmerjeno temperaturo (termostat). Nekateri GSM releji imajo vgrajen en ali več digitalnih vhodov, ki jih prav tako lahko vključimo v pogojno programiranje izhodov.

GSM rele R5-T ima en relejski izhor in en temperaturni vhod. Kovinsko ohišje, trdna konstrukcija, Li-Ion baterija, zanesljivo delovanje...
GSM rele R5-T

Samo programiranje relejev je zelo fleksibilno, saj temelji na industrijskih krmilnikih. Scenariji alarmov so lahko zelo preprosti, lahko pa tudi kompleksni in lahko zajemajo do 200 uporabnikov. Alarmi so lahko kombinacija SM sporočil klicev in DTMF signalov vse v odvisnosti od posameznih uporabnikov. Vse enote lahko preko aplikacije in GPRS tudi oddaljeno programiramo, nadzorujemo in krmilimo. Preko iste aplikacije lahko GSM releje programiramo neposredno preko USB kabla. Seveda lahko glavne nastavitve nastavimo tudi preko SMS sporočil.

Naprave imajo trdno kovinsko ohišje in zelo kompaktne mere. Temperatura okolja je lahko od -20 pa do 65 stopinj C. Kvalitetne komponente in robustna zasnova (86 x 54 x 24 mm) zagotavljajo zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo izdelka. GSM releji so izdelani v EU in po funkcionalnosti in zasnovi niso primerljivi s podobnimi nizko cenovnimi izdelki. Predstavljajo optimum med ceno, kvaliteto in uporabnostjo.

Več o GSM krmilnikih si lahko preberete tukaj. Posamezne releje pa si lahko ogledate v naši Etrgovini Teleshop.