Proizvajalec Grandstream ima v svojem programu telefonske aparate, PBX sisteme, IP nadzorne kamere, razne IP vmesnike in še kaj. Mi v glavnem uporabljamo njihovo serijo IP namiznih SIP vrvičnih telefonski aparatov. Grandstream IP telefoni imajo dobro razmerje med ceno in funkcionalnostjo.

Splošno

Tudi sama zanesljivost delovanja je na visokem nivoju. Telefoni so programibilno prijazni, oblikovno zanimivi in uporabniško zelo fleksibilni. Večina Grandstream IP telefonov ima tudi slovenski izbirnik. Kar se tiče oblike in same postavitve na delovni mizi ne bi preveč izgubljal besed saj na to temo res velja, da imajo vsake oči svojega malarja. Osebno dajem prednost Fanvil IP telefonom, saj imejo po mojem mnenju bolj evropsko orientirano obliko in boljšo funkcionalnost za enako ceno ter mogoče še za odtenek višjo zanesljivost delovanja. Je pa res, da so Grandstream IP telefoni prisotni v večjem številu modelov, torej na razpolago imamo večje število posameznih tipov telefonov kot pri Fanvilu. Modeli segajo od res osnovnih modelov “iz pralnega praška” pa do direktorskih modelov z velikimi barnimi zasloni in velikim naborom dodatnih funkcijskih tipk. Ker cenovne razlike res niso velike se nagibamo k uporabi srednjega do višjega razreda Grandstream telefonov.

Grandstream IP telefon z barvnim zaslonom in dodatnimi tipkami na zaslonu
Grandstream IP telefon

Video IP telefoni

Grandstream aparate uporabljamo največkrat v navezi z Yeastar sistemi ali pa kot notranje enote za IP domofone IPbold. V vlogi notranjih enot se največkrat znajdejo Grandstream video telefoni GXV3240 ali GXV3275. Telefona poleg vse funkcionalnosti nudita tudi prikaz slike neposredno na samem telefonu. Delujeta na osnovi android operacijskega sistema, ki se odlično ujema s funkcijo notranje IP domofonske enote. Zasloni so občutljivi na dotik, prenos zvoka in slike je na visoki ravni. Kot vsi Grandstream telefoni tudi videotelefoni uporabljajo standard SIP. Glede na ceno, so Grandstream IP video telefoni optimalna izbira če potrebujemo poleg govora tudi prenos slike.

Aktualen cenik Grandstream IP telefonov lahko najdete tukaj.

Grandstream IP telefoni so v prodaji tudi v naši E trgovini Teleshop.