Največji evropski proizvajalec brezvrvičnih DECT telefonov Gigaset vedno bolj širi svoj proizvodno prodajni program. Včasih se stranke prav težko odločijo za pravi telefon. Gigaset telefoni obsegajo res veliko modelov, med seboj se ločijo po funcionalnosti, tipu priključne linije in seveda po obliki in kakovosti izdelave. Osnovne oznake si je Gigaset izposodil pri Mercedesu. Modeli z oznako A so osnovni (najcenejši), modeli z oznako SL so najboljši v svoji skupini. Vmes sta še razreda C- nekako srednji poslovni razred in razred E, ki je namenjen posebnim potrebam kot so odpornost na udarce, prah, vlago…

Gigaset SL450, najboljši analogni brezvrvični DECT aparat na tržišču
Gigaset SL450

Vrste telefonov

Gigaset izdeluje telefone za priklop na analogno ali IP linijo. Gigaset telefoni za ISDN linijo so se dokončno poslovili, na ISDN lahko priklopimo samo še model Gigaset DX800A. Modeli z oznako DA so edini v programu Gigaset (ne gigaset PRO), ki so vrvični in nimajo možnosti prijave brezvrvičnih slušalk. Vsi ostali modeli imajo možnost prijave večih dodatnih slušalk (od 4 do 6 slušalk). Modeli z oznako A po številki imajo integrirano telefonsko tajnico. Omeniti velja še posebneža Gigaset E630 ki je namenjen uporabi v težjih industrijskih pogojih, saj ima ohišje izdelano po standardu IP65. Posebnež je tudi model DX800A, ki je nekako vse v enem. Lahko ga priključimo na analogno, IP ali ISDN linijo. Vgrajene ima 3 telefonske odzivnike, nanj lahko prijavimo do 6 slušalk. Pri nas se zelo veliko uporablja za potrebe raznih zdravniških ambulant.

V programu je tudi kar nekaj modelov dodatnih slušalk gigaset. Izbiramo jih glede na kompatibilnost in funkcionalnost, ki jo potrebujemo. 

V prodaji so tudi tako imenovani modeli duo, kjer že v osnovi dobimo bazno enoto z dvema dodatnima slušalkama.

Trenutno najbolj vroči modeli so Gigaset A120, Gigaset C530-analogni in IP ter Gigaset E370, model namenjen starejšim.

Gigaset telefoni so na voljo tudi v naši trgovini Teleshopu.

Lahko pa tudi na Mimovrste.