Gigaset telefon je lahko IP ali analogen. Lahko je vrvičen ali brezvrvičen. Montiran na steno ali pa stoji na mizi, seveda pa večino lahko preprosto prenašamo s seboj. Tipičen Gigaset telefon je pač prenosen s pomočjo tehnologije DECT. Če je novejši je ta DECT celo ECO, kar pomeni, da dela z zmanjšanim nivojem sevanja, v določenih pogojih celo povsem brez sevanja. Gigaset telefone odlikuje dober domet, ker pri DECT telefonih nimajo vsi enakega dometa. Poraba prenosnih slušalk je zaradi uporabe sodobnih DECT modulov nizka in učinkovita, zato imajo slušalke dolg čas pogovorov in pripravljenosti.

Zasnova in konstrukcija ohišij slušalk je na podlagi dolgoletnih izkušenj zasnovana robustno vendar kljub temu kompaktno. Slušalke so glede na cenovne razrede in namene uporabe odporne na udarce in padce. Lepo sedejo v roko in so prijetne za uporabo. Zasloni so glede na cenovni razred optimalno veliki in se odlikujejo z dobrim kontrastom in berljivostjo.

Zlasti tu prednjačijo modeli, ki so namenjeni uporabi za starejše osebe. Ti imajo še posebej dobro berljivost in velike znake na zaslonu. Seveda so pri teh modelih večje tudi tipke za lažje izbiranje, povečana je tudi glasnost zvonjenja in glasnost slušalke. Ti telefoni so tudi malo večji, da jih starejši lažje uporabljajo. Nameščene imajo tipke za hitro klicanje domačih.

Tipičen predstavnik Gigaset družine.
GIGASET telefon

Na katerikoli Gigaset telefon lahko prijavimo vsaj 4 slušalke, na višje modele pa celo 6 slušalk. Tako prijavljene slušalke se lahko med seboj interno kličejo, klice lahko prevezujemo in neomejeno sprejemamo. Vsi modeli brezvrvičnih Gigaset telefonov podpirajo delovanje Gigaset Repeaterja, ki omogoča podaljšanje dometa telefona. Če Gigaset Repeater ne poveča dometa dovolj je tu sistemski DECT Gigaset N870, ki lahko pokrije poljubno veliko površino s kvalitetnim DECT govornim signalom.

Velika večina modelov uporablja standardne akumulatorje, ki so cenovno ugodni in jih lahko kupimo praktično v vsaki trgovini. Seveda so tudi najbolj ugodni za reciklažo.

Več o Gigaset telefonih tukaj. Lahko si ji pogledate tudi v naši E-trgovini.