Velikokrat se pri strankah pojavi vprašanje primerne dodatne gigaset slušalke, ker bi radi svoj obstoječ telefonski aparat nadgradili z dodatno slušalko ali pa nadomestili odsluženo staro slušalko. Odgovor v tem primeru ni vedno preprost in takojšen. Nemogoče je pričakovati, da vse slušalke delajo z vsako poljubno bazno enoto. Stvar je še toliko težja, če imamo opravka z baznimi enotami, ki so starejšega datuma (preko 10 let). Zlasti težko je najti kombinacijo, ki zagotavlja 100% kompatibilnost in s tem polno funkcionalnost slušalke in bazne enoteenoti. Svetujem vam, da se tu ne zaletite prehitro, najprej preverite kateri modeli slušalk za vašo opremo sploh pridejo v poštev. Na Gigaset strani je na voljo tudi aplikacija za preverjanje kompatibilnosti, ki pa za starejše modele baz ni zanesljiva ali pa sploh ne da nobenih uporabnih podatkov. Če pokličete nas vam bomo z nasvetom če bo le mogoče z veseljem pomagali.

Gigaset C530 IP bazna enota s tremi slušalkami Gigaet C530HX
Gigaset slušalke z bazo

Serije Gigaset slušalk

V glavnem drži, da so slušalke serije A zelo slabo kompatibilne z drugimi bazami kot s svojo. Večinoma tako slušalko lahko na bazo prijavimo, pokličemo in sprejmemo klic. Temu rečemo osnovna kompatibilnost po DECT GAP standardu. Ostala funkcionalnost raznih prevezav, programiranj baze ali klicnih list je po navadi s slušalkami resije A misija nemogoče. Tistim, ki dajejo prednost pred funkcionalnostjo oz. funkcionalnosti ne potrebujejo so v slušalki serije A verjetno našli svojega kandidata.

Gigaset slušalke serije C so tu bolj prijazne in bolj odprte za sodelovanje s starejšimi baznimi enotami. veliko se v te namene uporablja model Gigaset C530HX, saj nudi optimalno razmerje med ceno in funkcionalnostjo, ki jo ponuja na starejših baznih enotah.

Gigaset slušalke seri S in SL se večinoma pri kompatibilnosti odrežejo najbolje. So pa seveda tudi tu izjeme. s preverjanjem kompatibilnosti se bomo izognili neljubim presenečenjem nakupov neuporabnih slušalk.

Gigaset slušalke si lahko ogledate tudi v trgovini Teleshop.