Gigaset PRO je oddelek proizvajalca Gigaset, ki se ukvarja s telekomunikacijskimi izdelki za podjetja. Sem spadajo poslovni namizni IP aparati iz družine Maxwell, IP DECT sistema N720 in N870. Potem sta tukaj še DECT baza Gigaset N510 IP in posebnež Gigaset DX800A, ki smo ga že podrobno opisali. Sem spada še Gigaset Repeater za podaljšanje dometa N510 in DX800A. Za priklop na sistemske DECT-e pa Gigaset izdeluje 3 različne slušalke v različnih ohišjih in z različno funkcionalnostjo. Seveda je verjetno odveč poudariti da ti modeli slušalk 100% podpirajo vso funkcionalnost obeh DECT sistemov. Gigaset R650H PRO je slušalka za težke pogoje obratovanja in ima ohišje po standardu IP65. Namenjena je delavniškim in industrijskim okoljem.

Gigaset S650H PRO je model za pisarniško uporabo funkcijsko zelo blizu modelu R650H. Gigaset SL750H PRO pa je model najvišjega razreda. Odlikuje ga kovinsko ohišje, čudovita oblika in res kompaktne mere, ter velik in kvaliteten zaslon ter zelo zmogljiv akumulator.

slušalka Gigaset SL750H PRO. Najboljša slušalka za DECT IP sisteme Gigaset pro.
Gigaset SL750H PRO

Družina Maxwell

Družina Maxwell obsega 5 različnih modelov, ki se raztezajo od najbolj osnovnega modela Maxwell 2 pa do glavne zvezde, ki je nekakšna kombinacija med tablico in brezvrvičnim telefonom Maxwell 10S. Desetka je res nekaj posebnega in edinstvenega na telefonskem trgu tako oblikovno kot tudi funkcijsko. Tu velja omeniti še model Maxwell C, ki je namizni IP aparat namenjen priklopu na DECT sistem. Aparat potrebuje torej samo napajanje, “linijo” pa dobi preko DECT povezave.

Maxwell 10SD IP namizni telefon z brezžično DECT slušalko
Maxwell 10SD IP namizni telefon

Namizni aparati podpirajo standardni SIP standard in so bolj ali manj kompatibilni z vsemi IP SIP telefonskimi sistemi. Oblikovno in funkcijsko so daleč nad povprečjem, žel so pa tam tudi ko pogledamo ceno.

Smo pa že ugotovili da DECT sistemu N870 iz njihovega programa po prilagodljivosti in kapacitetah trenutno preprosto ni para. Tudi same slušalke so v razmerju med ceno in kvaliteto na vrhu spiska.

Produkte si lahko ogledate tudi v naši trgovini Teleshop.