Splošno o Gigaset E370

Da se populacija na splošno stara je dejstvo. Dejstvo je tudi, da starost s seboj prinaša razne tegobe, ki imajo vpliv tudi na uporabo tehničnih naprav. Seveda se to odraža tudi na komunikacijskih napravah kot sta recimo GSM in hišni telefonski aparat. Aparati, ki so namenjeni posebej starejši populaciji so po navadi večji, imajo večje tipke, večja zaslone z večjimi znaki, tipke za direktno izbiranje, SOS pozivne tipke, glasne pozivne zvonce, močan zvočnik za prostoročni govor …

Tehnične značilnosti telefona

Nič drugače ni pri novem brezvrvičnem DECT aparatu Gigaset E370 namenjenemu prav starejšim. Že njegov izgled pokaže njegovo poslanstvo. Velika, lično oblikovana slušalka z res velikimi osvetljenimi tipkami in velikim TFT barvnim zaslonom z velikimi znaki in izredno kontrastno ločljivostjo. SOS funkcija, ki jo prožimo preko funkcijske tipke lahko pokliče na do 4 različne telefonske številke. Posebej močan pozivni zvonec in zvočnik za normalni (preko slušalk) ter prostoročni govor zagotavljata najvišjo možno stopnjo slišnosti. Znaki prikazani na zaslonu so posebej povečani in res dobro vidni.

Gigaset E370 ima vgrajeno tudi funkcijo nadzora sobe. Uporabna je tudi funkcija, ko telefon kliče določeno številko če je na slušalki pritisnjena katerakoli tipka. Seveda so tipke in zaslon dobro osvetljeni in nudijo zelo dober optični kontrast. Imenik ima 200 vnosov. Slušalka ima svoj polnilec, tako da je lahko bazna enota instalirana povsem ločeno. Na eno bazo lahko prijavimo do 6 slušalk. Sam uporabniški meni je preprost in uporabniku posebej prijazen. Telefon ima tudi tako imenovano CLIP funkcijo in listo klicev, kjer so prikazani vsi klici (zgrešeni, opravljeni in sprejeti). Slušalka je dovolj velika za dober in varen oprijem ter udobno uporabo. Dva standardna AAA akumulatorja zagotavljata dolg čas pripravljenosti in pogovora. Telefon si lahko ogledate tudi na Teleshopu.