Nova dodatna slušalka gigaset C570HX iz srednjega razreda C nadomešča model Gigaset C530HX. Kot že sama oznaka HX pove, je slušalka univerzalna in je kompatibilna z novejšimi DECT bazami Gigaset ( za starejše baze je potrebno kompatibilnost preizkusiti) in v glavnem z vsemi novejšimi routerji, ki imajo vgrajen DECT vmesnik. Tak router je na primer priljubljeni Fritzbox. Slušalka ima dokaj velik ( 58mm ) osvetljen barvni TFT zaslon.

Tehnične lastnosti

Glavni meni je pregleden, intuitiven in ima ikonsko zasnovo. slušalko odlikuje 320 ur časa pripravljenosti in kar do 7 ur neprekinjenega pogovora. Za to poskrbita 2 standardna AAA akumulatorja. Slušalka je tanka, ergonomsko oblikovana in lepo leži v roki. Imenik sprejme do 200 vnosov po 3 telefonske številke. Ima vse klicne liste za opravljene, zgrešene in odgovorjene telefonske klice. Seveda ima možnost HD prostoročnega “full-duplex” govora in nastavljive melodije zvonjenja. Nastavljamo lahko glasnost slušalke, glasnost prostoročnega govora in glasnost zvonjenja. Na kompatibilnih Gigaset bazah in routerjih lahko s to slušalko kličemo tudi interno, prevezujemo in preusmerjamo klic. Podpira tudi funkcionalnost “room monitoringa” ali “babyphone” funkcijo. Polnimo jo na priloženem namiznem polnilcu. Čas uporabe z enim polnenjem in nivo sevanja v mirovanju lahko izboljšamo z uporabo ECO-DECT možnosti.

Univerzalna dodatna slušalka Gigaset C570HX srednjega razreda. Velik barvni zaslon, imenik z 200 vnosi, dolg čas pogovora.
Gigaset C570HX

Seveda lahko na posamezni bazi ali routerju uporabimo več takih dodatnih slušalk hkrati ( odvisno od kapacitete routerja ali baze ). Slušalka je lahko postavljena kjerkoli v dometu baze, saj ima svojo polnilno enoto in zaradi polnenja ni vezana na samo bazno enoto. Edina slabost, ki sem jo zasledil je, da slušalka nima možnosti za uporabo klipa za nošenje za pasom. Kvaliteta tipkovnice je dobra, slušalka med uporabo ne drsi iz roke. Osebne nastavitve so hitre in preproste. Ta slušalka bo verjetno v prihodnjih mesecih in letih postala najbolj uporabljen model na IP in analognih Gigaset baznih enotah. Verjetno pa bo našla tudi svoje mesto na Fritzbox routerjih.

Več o programu Gigaset si lahko pogledate tukaj. Slušalko si lahko ogledate tudi v našem Teleshopu.