Brezvrvični DECT IP telefoni počasi prevzemajo primat svojim analognim bratom. Cenovno so jim vedno bližje, za sam priklop je pa sedaj že lažje najti LAN kot pa analogni priključek. Kot najbolj prodajan model brezvrvičnega IP telefona srednjega razreda pri nas že nekaj časa velja Gigaset C530 IP. Ta telefon je na voljo tudi v analogni različici vendar se bomo danes posvetili IP modelu.

Gigaset C530 IP brezvrvični IP telefonski aparat z 2 slušalkama
Gigaset C530 IP z 2 slušalkama

Že takoj vidimo, da je pri IP različici slušalka na svoji polnilni enoti in je za polnjenje ni potrebno odlagati na bazno enoto. Sama baza ima LAN priključek, poleg tega pa tudi običajen priključek za analogno linijo. Telefon lahko torej kliče in sprejema klice po obeh linijah hkrati. Po analogni en govorni kanal po IP liniji pa 2 govorna kanala hkrati, torej vse skupaj trije kanali hkrati. Pogoj za to so seveda 3 prijavljene slušalke na bazni enoti telefona Gigaset C530 IP. Na eno bazno enoto lahko prijavimo vsega skupaj do 6 slušalk. Najbolj primeren tip slušalke za to bazno enoto je Gigaset C530HX. Slušalka ima barvni zaslon, ki je lepo berljiv. Za delovanje potrebuje 2 standardna AAA akumulatorja. Imenik sprejme do 200 vnosov. Liste klicev vsebujejo 20 odgovorjenih, 20 neodgovorjenih in 20 klicanih klicev. Slušalka podpira HD kvaliteto klica in prostoročni govor. Podprta je tudi Babycall funkcija. Za razširitev dosega baze lahko uporabimo do 2 Gigaset repeaterja.

Lahko ima več dodatnih slušalk

V primeru uporabe večih slušalk klice seveda lahko prevezujemo, kličemo interno ali pa klice preusmerjamo. Telefon je kompatibilen z vsemi razširjenimi IP telefonskimi sistemi, lahko pa ga priključimo tudi neposredno na večino VoIP operaterjev.

Telefon se lahko nastavi preko prijavljene slušalke, seveda pa je enostavnejša in hitrejša predvsem pa bolj pregledna nastavitev preko brskalnika. Tu lahko hitro nastavimo vse parametre za bazo in vse prijavljene slušalke.

Gigaset C530 IP in dodane slušalke si lahko ogledate tudi v našem Teleshopu ali pa Ceniku.