Gemalto Cinterion je eden vodilnih proizvajalcev mobilnih IoT modulov za svetovni trg. V svojem programu imajo GSM 2G module, 3G module in seveda v zadnjem času tudi LTE module. Z vedno večjo prepoznavnostjo značilnosti 5G omrežij so več kot prisotni tudi na tem področju, saj nekateri napovedani moduli posegajo tudi že na 5G področje.

Določene module lahko dobite pri njih tudi v terminalni (modemski) obliki kot že zaključeno celoto. Se pravi modul ima vso potrebno periferijo z napajanjem in komunikacijskimi priključki. Večina modulov ima vgrajeno Java platformo, kar pomeni, da lahko na njih poganjamo lastne ali druge Java aplikacije. na voljo je celotna razvijalna platforma za skoraj vse module in terminale tako v orodni kot tudi v programski komponenti.

Gemalto Cinterion IoT moduli in terminali za 2G, 3G in $G ter 5G omrežja.
Gemalto Cinterion IoT moduli

Nekatere module proizvajajo tudi kot modemske kartice. Module imajo razporejene v treh razredih. Moduli za avtomobilsko industrijo, za industrijo in industrijo plus razred. Gemalto Cinterion da velik poudarek na zanesljivost in prilagodljivost modulov. Moduli Gemalto Cinterion se izkažejo pri univerzalnosti in prilagodljivosti določenim potrebam. Vse več je modulov, ki pokrivajo s svojim naborom frekvenc celoten svet. Se pravi, da njihov LTE modul PLS62-W lahko dela na katerimkoli operaterju na svetu. Če potrebujete rešitev za aplikacijo, ki bo uporabljena ali bo potovala po celem svetu je to vsekakor prava rešitev.

Izpostavimo

Veliko modulov podpira FOTA (programska nadgradnja preko omrežja) najnovejši celo inkrementalno FOTA kar je zaenkrat Unikum na tem področju in pomeni veliko prednost pred konkurenco.

Upam si trditi da so prvi v varnosti in dodatnih servisih, ki spremljajo ponudbeni portfolio modulov in terminalov. Varnost postaja vse večja skrb na IoT področju in Gemalto Cinterion se je temu področju resnično posvetil. Velja omeniti tudi kvalitetno tehnično podporo pri odpravi napak in pomoč pri razvoju novih produktov na osnovi njihovih modulov ali terminalov.

O modulih Gemalto Cinterion si lahko preberete več tukaj.