V Sloveniji je preko operaterjev v uporabi ogromno število Fritzbox routerjev. Priključeni so v domovih in v manjših ter srednjih podjetjih. Glede na različne funkcionalnosti Fritzboxa lahko nanj preko vgrajenih analognih ali IP priključnih mest priključimo tudi Alphatech domofon. Na priključek za analogni telefon lahko priklopimo analogni domofon. Preko SIP IP priključka pa lahko priklopimo IP domofon iz serije IPBold. Oba domofona imate vgrajene posebne rešitve, ki jima omogočajo 100% kompatibilnost s Fritzbox routerjem. Po pritisku na tipko analognega ali IP domofona lahko zazvoni eden ali več telefonov, ki so priključeni na Fritzbox ( telefoni so lahko brezžični ali žični).

Fritzbox
Fritzbox

Po dvigu telefona se z obiskovalcem lahko pogovorimo, če želimo mu lahko preko telefona odpremo tudi vrata (vhodna, drsna …). Seveda lahko vrata odpiramo tudi brez obiskovalca zunaj. Če klic preusmerimo, lahko klice domofona sprejemamo tudi na našem GSM aparatu kjerkoli pač smo. Tudi preko GSM aparata lahko odpirate vrata od koderkoli želite. Pod določenimi pogoji lahko sprejemamo na telefonih tudi sliko s kamere, ki je vgrajena v IP domofon IPBold. Rešitev je res uporabna, cenovno sprejemljiva in omogoča dodatno izkoriščanje opreme, ki jo že imate doma. Na potrebujete nobenih posebnih notranjih enot, saj te že imate. Seveda lahko uporabite domofone, ki imajo različno število pozivnih tipk. Torej je rešitev primerna tudi za večstanovanjske stavbe. Domofoni so lahko podometni ali nadometni.

Priklop domofona na Fritzbox

Programiranje in nastvatve Fritzboxa za delovanje z domofonom so preproste in hitre. Tudi programiranje domofona ni zapleteno in ga z našo pomočjo lahko opravite tudi sami, če ste tehnično povprečno pismeni.

Priključitev analognega domofona je preko ene parice ( 2 žici). Povezava je lahko dolga preko 100m. Za priključitev IP domofona potrebujemo identičen priključni kabel kot za računalnik. Dolžina povezave je lahko do 100 m. Domofoni so v ohišjih, ki so lahko neposredno izpostavljeni dežju. Različne tipe domofonov si lahko ogledate v naši trgovini Teleshop.