V praksi velikokrat pride do problema, ko zvonjenje telefona ni dobro slišno. razlogov je lahko veliko. Glavna razloga sta glasna okolica in pa naglušnost ljudi, še zlasti starejših. Ta problem nam preprosto reši dodatni telefonski zvonec.

Za rešitev tega problema obstajajo različni dodatni telefonski zvonci, ki omogočajo boljšo slišnost in indikacijo zvonjenja telefonskih aparatov. Ti dodatni zvonci zagotavljajo različno glasnost, dodano imajo lahko tudi svetlobno indikacijo, ki je zalo učinkovita v res zelo glasnih industrijskih okoljih. Večino dodatnih zvoncev deluje na analogni telefonski liniji. Seveda obstajajo tudi rešitve za IP SIP linije, ki pa so po pravilu veliko dražje. Če potrebujemo rešitev dodatnega zvonca za IP SIP telefonsko linijo lahko uporabimo IP SIP analogni adapter (ATA adapter).

Dodatni telefonski zvonec FlashBell s priključki za analogno telefonsko linijo in omrežno napetost.
Dodatni telefonski zvonec FlashBell

Najboljši dodatni zvonci zagotavljajo glasnost pozivnika okoli 100dB. Vgrajeno imajo učinkovito svetlobno indikacijo-najboljši je stroboskopski vir svetlobe. Glasnost pozivnika se lahko nastavlja, izbiramo lahko med rezličnimi pozivnimi načini, svetlobni vir se lahko izklopi. Zvonci, ki se napajajo samo iz telefonske linije po naših izkušnjah ne zagotavljajo dovolj močnega poziva niti za domačo uporabo.

Težavo slabe slišnosti pa lahko rešimo tudi s pomočjo vmesnika. Na vmesnik preprosto povežemo analogno linijo. Pri pozivu se v vmesniku vklaplja rele, preko katerega lahko priključimo poljubno pozivno napravo kot npr. različne sirene, industrijske zvonce, reflektorje… S to rešitvijo lahko zagotovimo še glasnejše pozivanje dodatnih zvoncev.

Najbolj uporabljan dodatni telefonski zvonec v naši ponudbi je izdelek FlashBell. Ogledate si ga lahko v naši E trgovini Teleshop. Več o tej problematiki si lahko pogledate tudi tukaj.